# Kortingregels - Voorbeeld

# 15% korting op Jassen

In dit praktijkvoorbeeld gaan we een kortingsregel instellen waarbij klanten 15% korting op jassen kunnen krijgen, mits de klant een code invult. Het betreft dus een winkelwagen prijsregel.

# Hoe stellen we de genoemde kortingsactie in?

• Ga naar Marketing > (Promoties) Winkelwagen prijs regels en voeg een nieuwe regel toe.
  • Geef de regel een naam en een omschrijving, zodat je ook volgend jaar nog weeet wat dit ook weer was.
  • Vink alle klantengroepen aan, tenzij je de korting alleen aan een specifieke klantengroep wil geven.
  • Bij Tegoedbon selecteer je nu Specifieke kortingscode en bedenk een code die je invult bij Tegoedbon code. In ons geval: JAS15.
  • Bepaal hoeveel klanten er gebruik van mogen maken. Wil je alleen de eerste 100 klanten geven, dan stel je 100 in. Is het voor iedereen? Dan stel je 100000 in.
  • Desgewenst kun je een periode instellen. De Van en Aan staat voor “tot en met”. Sorry, wij hebben het niet vertaald!
  • We gaan nu naar tabblad Voorwaarden om een deel van de magie in te stellen (neem over): Gebruik voor promotieregels Hierbij zie je ID's die corresponderen met alle categorieën waarin (alleen) jassen staan.
  • Onder tabblad Acties vullen we de rest van de magie in:
    • Toepassen: Korting (percentage van de productprijs)
    • Korting: 15 (van 15%)
  • Ga naar tabblad Labels en vul een korte naam in. Deze wordt getoond in de winkelwagen bij het afrekenen, voorafgegaan door het (standaardwoordje) Korting. Doe in dit geval iets als 15% op jassen.
  • Klik op Opslaan en refresh de Cache.

# Extra's voor gevorderden

Onderstaande instellingen zijn aanvullingen op bovenstaande.

# Niet op al afgeprijsde artikelen

Om te voorkomen dat je korting geeft op artikelen die al zijn afgeprijsd, kun je deze uitsluiten van je kortingsactie.

• Vul bij tabblad Acties ook in Pas de regel alleen toe op winkelwagenproducten, die voldoen aan de volgende criteria:
  • Klik op het groene balletje en selecteer Special Price
  • Klik op is en wijzig dit in gelijk aan of groter dan
  • Klik op … en vul 0.01 in

# En/of alleen op voorraad-artikelen (Unishop)

Als je wilt, kun je bovenstaande stap nog uitbreiden met de voorwaarde dat je de korting alleen wilt geven op artikelen die je op voorraad hebt liggen:

• Vul bij tabblad Acties ook in Pas de regel alleen toe op winkelwagenproducten, die voldoen aan de volgende criteria:
  • Klik op het groene balletje en selecteer Artikelstatus
  • Klik op … en selecteer Leverbaar

# En/of alleen op voorraad-artikelen (NIET-Unishop)

Als je wilt, kun je bovenstaande stap nog uitbreiden met de voorwaarde dat je de korting alleen wilt geven op artikelen die je op voorraad hebt liggen:

• Vul bij tabblad Acties ook in Pas de regel alleen toe op winkelwagenproducten, die voldoen aan de volgende criteria:
  • Klik op het groene balletje en selecteer Quantity
  • Klik op … en selecteer Op voorraad