# Kortingregels - Voorbeelden

# 20% korting op alles, behalve op reeds afgeprijsde artikelen

In dit voorbeeld gaan we een kortingsregel instellen waarbij klanten 20% korting op alles kunnen krijgen, behalve op reeds afgeprijsde artikelen.

Zoals met alle in te stellen kortingsregels, is het handig om de kortingsregels eerst te testen op een specifieke klantgroep, waar alleen jij met een test-account lid van bent. Werkt de regel? Dan kun je de definitieve klantgroepen (en/of actieperiode) instellen.

# Vooraf

Een artikel heeft standaard twee prijzen: de normale prijs en een optionele “special price”, die alleen gebruikt wordt als artikelen worden afgeprijsd. Standaard is die “special price” 0, deze wordt dan genegeerd door Magento. Als daar een hogere prijs in staat, wordt dit op de website getoond als aanbieding, dus met een van/voor prijs. Zorg er voor dat het attribuut “special_price” bij de Eigenschappen winkelaanzicht Gebruik voor promotieregels op JA is gezet.

# Hoe stellen we de genoemde kortingsactie in?

• Ga naar Marketing > (Promoties) Winkelwagen prijs regels en voeg een nieuwe regel toe.
  • Geef de regel een naam en een omschrijving. De omschrijving wordt later weergegeven in het winkelwagentje. Stel dat je de korting als “Valentijnsactie” hebt omschreven, dan komt er in het winkelwagentje te staan: Korting (Valentijnsactie) met de gegeven korting in euro’s.
  • Bij Tegoedbon kun je opgeven of er een kortingscode opgegeven moet worden of niet. Zo ja, dan moet je tevens de code bedenken, bijvoorbeeld VALENTIJN23.
  • Bepaal hoeveel klanten er gebruik van mogen maken. Het kan zijn dat je de eerste 100 klanten 20% korting wil geven. Dan stel je 100 in. Is het voor iedereen? Dan stel je 100000 in.
  • Desgewenst kun je een periode instellen. De Aan staat voor “tot en met”.
  • Voorwaarden slaan we over, we gaan naar Acties.
  • Stel bij Toepassen Korting (percentage van productprijs) in. Bij Korting geven we 20 op (van 20%). Maximaal aantal kun je naar eigen inzicht instellen.

Nu de magische regel: Pas de regel alleen toe op winkelwagenproducten, die voldoen aan de volgende criteria:

• Klik op het groene balletje en selecteer Special Price
  • Klik op is en wijzig dit in kleiner dan
  • Klik op … en vul 0.01 in.
  • Klik op Opslaan.

Als je wilt, kun je bovenstaande stap nog uitbreiden met de voorwaarde dat je de korting alleen wilt geven op artikelen die je op voorraad hebt liggen:

• Klik na de Special Price op het groene balletje
  • Artikelstatus is Leverbaar
  • Dan op Opslaan klikken

In de webshop wordt de korting weergegeven in het winkelwagentje

• Als er géén code vereist is, direct
  • Als er wel een code vereist is, dan kan deze pas bij na het doorklikken naar het tabblad Overzicht & betalen worden ingevoerd bij Pas kortingscode toe. De korting wordt dan berekend.