# Labels maken

Als je een aanbieding hebt, kun je in je winkel een label plakken over het betreffende artikel. Of je plakt een opvallend label “beste keuze” op een artikel die dat verdient. Dit doe je in Unishop.

Ga in Unishop naar Extra's > Tabellen > Voorraad > Webacties

Webacties

# Nieuw label maken

Klik op de knop Nieuw om een nieuw label aan te maken:

Nieuw label maken

• Omschrijving: Dit wordt de tekst in het label
  • Kleurbanner: Het label krijgt de kleur die je hier opgeeft (*)
  • Kleur tekst: De tekst krijgt de kleur die je hier opgeeft. In de praktijk zal je kiezen voor wit, mits dit goed contrasteert met de kleur van de banner.

Klik op Opslaan. Na het opslaan kun je dit label toekennen aan een artikel door in Unishop de module Webshop te openen. Daarna open je het betreffende artikel en ga je naar tabblad Webshop. Je ziet daar links onder Algemeen de Webactie terug, waarbij je de juiste kunt selecteren.

# (*) De juiste kleur kiezen

Ridders besteedde veel tijd en aandacht aan het maken van een mooi kleurenpalet voor jouw shop. Als daar bijvoorbeeld een kleur "rood" in voorkomt, is dat niet zo maar rood, maar een specifieke kleur. Die kleur kun je het beste verkrijgen door een zogenaamde colorpicker te gebruiken. Just Color Picker van Anny Studio (opens new window) is gratis te verkrijgen voor zowel PC als Mac. Na het downloaden kun je de colorpicker openen om vervolgens met je muis een kleur te pakken. Heb je de juiste kleur? Klik dan op [Alt]+[X] om de kleur vast te zetten.

Vergelijk de colorpicker van Unishop met die van Just Color Picker:

Unishop colorpicker Just Color Picker

Het gaat om de geel omcirkelde waarde van Just Color Picker, de zgn. RGB-waarde. In ons voorbeeld is dat 205,57,5. Vul deze waarde in in de colorpicker van Unishop. Zo heb je altijd de juiste kleur!

# Label tonen in overzichtspagina's

Nu je het label hebt aangemaakt, is deze standaard zichtbaar op de productpagina. Maar je wilt deze natuurlijk ook zichtbaar hebben op de overzichtspagina's (categorie-pagina's). Dat doe je zo:

• Ga in Magento naar Winkels > (Attributen) Product.
  • Typ in het overzicht bij Standaard Label de eerste paar letters van je labelnaam en klik op [Enter]
  • Klik nu op je label en ga in het linkermenu naar Eigenschappen winkelaanzicht
  • Zet Zichtbaar op Cataloguspagina's in Winkeletalage op JA

Zet op JA

Klik bovenin op [Attribuut Opslaan] en leeg de cache. Klaar!